Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić tvrdi da je Vilijam Voker odgovoran za izazivanje rata na Kosovu i Metohiji i agresije na SRJ i kaže da bi trebalo da odgovara zajedno sa liderima terorističke OVK.

Đurić je komentarišući Vokerovu izjavu da je većinu zločina na KiM počinila Srbija, kazao da je Voker, koji je bivši šef verifikacione misije OEBS-a na KiM, „integralni deo takozvane OVK i jedan od idejnih inspiratora i kreatora rata na KiM“.

„On je poslednja osoba koja bi o zločinima smela da govori, a među prvima je koji bi za zločine trebalo da odgovaraju“, kazao je Đurić, a navdi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Na Vokerovu tvrdnju da bi i Aleksandar Vučić trebalo da odgovara za zločine ne KiM, jer je tada bio ministar u vladi, Ðurić kaže da je Voker „jedna od perjanica prljavog propagandnog rata protiv Srbije i da je očigledno odobrovoljen albanskim narkodolarima nastavio da igra ulogu apologete terorističke OVK“.

„Vilijam Voker je zločinac i prirodno je što traži društvo sebi sličnih ulizujući se komandantima OVK“ naveo je Ðurić i dodao da nema te „vojske isluženih špijuna“ koja će Srbiju i predsednika Vučića moći da pokoleba u borbi za pravedni cilj, a to je, kaže, borba za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar