Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je danas da su novi napadi na Danila Vučića pokušaj stvaranja pritiska na predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i kroz to pokušaj slamanja nezavisne unutrašnje i spoljne politike Srbije, zaustavljanje njenog oporavka i razvoja.

Ðurić je to saopštio nakon što je KRIK objavio da je njihovoj novinarki sinoć oko 22 sata nepoznati muškarac oduzeo telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Vučića Danila kako u društvu Aleksandra Vidojevica, koji je, kako se navodi, blizak kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi.

Ðurić osuđuje „nove niske i lažljive napade“ na Vučićevu porodicu, uz ocenu da je ugrožavanje lične bezbednosti i privatnosti Danila Vučića kroz „na lažima zasnovanu kriminalizaciju“ deo višegodišnje naručenje kampanje fabrikacija laži.

On je naveo da je progon i uhođenje na ulici članova porodice, stigmatizacija sina Aleksandra Vučića zbog toga što u kafiću gleda utakmicu nedopustiv i bedan pokušaj plaćenih uhoda iz Krika i njihovih nalogodavaca za demonizaciju njega i porodicu, sa ciljem da se stavi dodatni pritisak na čoveka koji bez imalo kolebanja brani državne i nacionalne interese.

„Ovaj mizerni napad na porodicu nije slučajan, već predstavlja pokušaj stvaranja nepodnošljivog pritiska na čoveka koji se bori za Srbiju i kroz to slamanja nezavisne unutrašnje i spoljne politike Srbije, zaustavljanje njenog oporavka i razvoja“, naveo je Ðurić.

Dodaje da za ostvarivanje tog cilja naručiocima napada nijedna ljudska cena nije prevelika, posebno ne ona koja se tiče života Vučićeve dece.

„Pošto činjenicama i argumentima ne mogu da pobede Vučića, niti različitim pritiscima mogu da slome njega i Srbiju, onda gebelsovskim lažima udaraju na njegovu decu i članove porodice. Onima koji su pribegli ovakvoj vrsti sramnog nedela poručujem da neće pobediti ni Vučića ni Srbiju i da će kazna stići 21. juna, nakon čega Srbiju čeka četiri godine ubrzanog razvoja, i izgradnje budućnosti za svu decu Srbije koju niko neće moći da spreči“, naveo je Ðurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare