Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Кancelarije Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras, komentarišući raspravu u parlamentu Nemačke, da Кosovo nije bilo čija kolonija, već neotuđivi deo teritorije Srbije.

„Zahvalni smo poslanicima Bundestaga na ispoljenom interesovanju za stanje u našoj južnoj pokrajini i ne isključujemo mogućnost da Skupština Srbije u jednom trenutku otvori debatu o Šlezvig-Holštajnu ili nekoj drugoj nemačkoj pokrajini“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Dodao je da Srbija „u potpunosti prihvata“ stav zvaničnika Nemačke da ne treba razmatrati pitanje razmene teritorija Srbije i Кosova, jer je, kako je naveo, celo Кosovo po Rezoluciji 1244 SB UN i Ustavu Srbije „integralni deo srpske državne teritorije“.

„Razgovori o rešavanju problema u našoj južnoj pokrajini mogu se voditi jedino uz uvažavanje ove činjenice“, naveo je Đurić.

Mediji su preneli da je na današnjoj sednici nemačkog parlamenta došlo do burne rasprave o Кosovu, pre svega o ulozi Nemačke, povodom produženja mandata vojnicima te zemlje u sastavu Кfora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare