Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je SPS spremna da u narednom periodu bude deo vlasti, kao što je spremna i na to da bude opozicija.

“Svi mi koji smo u političkom životu moramo biti spremni na to da budemo i na jednoj i drugoj strani. Mi smo bili i opozicija, a i podržavali smo vladu, a bili smo i vlast (…) Da li će SPS biti u vlasti ili opoziciji odlučiće oni koji donose odluke”, kazala je Đukić Dejanović za dnevnik “Danas”.

Navela je da će razgovori predsednika SPS Ivice Dačića i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića biti održani 20. jula.

Govoreći o smeni funkcionerke SPS iz Čačka Vesne Dmitrić zbog toga što je njen sin učestvovao na demonstracijama u Beogradu, Đukić Dejanović je rekla da postoji objektivna odgovornost roditelja za učešće deteta na takvim skupovima.

“Nama je neprihvatljivo da se pozicija vlasti i neki stavovi menjaju na ulici”, ocenila je ona.

Komentarišući kritike koje su upućene nekim funkcionerima SPS, Đukić Dejanović je kazala da je to stvar stranačke discipline.

“Nije sporno da u okviru partije iskažu svoje mišljenje, ali je nedopustivo da se narušava stranački stav i izražavaju stavovi suprotni stavu SPS, posebno u okolnostima kada se pokušava stvoriti jedan jaz izmedju SPS i SNS”, naglasila je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar