Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavila je danas za Betu da je SPS spreman da nastavi aktivnosti u kojima je u poslednjih osam godina učestvovao zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali da do sada nije bilo konkretnih razgovora o formiranju nove vlade. 

Na pitanje Bete kako komentariše izjavu predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića da je bliži konceptu formiranja Vlade sa samo jednom partijom u koaliciji, Đukić Dejanović je kazala da to „samo on zna“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zaista ne znam na koga je predsednik mislio. Još nije bilo nikakvih konkretnih razgovora sa SPS-om o zajedničkom formiranju vlade. Mislim da bi predsednik Vučić još nije odlučio ko će biti u vladi, jer da jeste već bi saopštio“, rekla je potpredsednica SPS-a.

Komentarišući to što ni skoro dva meseca posle izbora nije konstituisana Skupština Srbije, a ni izabrana Vlada Srbije, Djukić Dejanović je podsetila da je rok za formiranje vlade 4. novembar.

„SNS se nalazi u delikatnoj situaciji upravo zbog toga što ima ogromnu većinu u parlamentu. Podela odgovornosti, zbog vremena koje je pred nama, je takva da iziskuje da se više puta meri a jednom preseče. Kadrovski potencijal nije problem, ali se razmišlja o konceptu i o tome ko će biti u Vladi, šta je za Srbiju najbolje“, objasnila je Djukić Dejanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar