Foto:Profimedia.rs

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović nije isključio mogućnost izmena Zakona o slobodi veroispovesti, ukoliko za to, kako kaže, budu postojali dobri argumenti.

Ocenio je da je dobro što je nastavljen dijalog vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske, ali se od primene Zakona o slobodi veroispovesti neće odustati. Upitan da li može biti dijaloga o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti, predsednik Crne Gore je rekao:

„Pristajemo da čujemo dobre argumente, ako ih čujemo onda možemo razgovarati“, kazao je Ðukanović, prenosi pogorički portal Antena M.

Očekuje, kaže, da će se u tom dijalogu doći do rešenja koja su obostrano zadovoljavajuća, ali istovremeno ističe:

„Spremni smo da branimo principe na kojima smo doneli zakon, ali smo spremni da čujemo i dobre argumente sa druge strane“, precizira Ðukanović.

Podsetimo, Đukanović je ranije izjavljivao da nema nameru da razmatra mogućnost izmene Zakona o slobodi veroispovesti, te da se Crna Gora suočava sa višestrukim udarima iznutra i spolja.

„Crna Gora se suočava sa višestrukim udarima, kroz otvorenu spregu crkve s nacionalističkim vansistemskim delovanjem, usmerenim na urušavanje pravnog poretka i negiranje građanskog i multietničkog karaktera crnogorske države, što bi u krajnjem značilo povratak na srednjovekovni sistem u kojem je crkva bila iznad države i građana“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram