Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Demokratski savez Кosova (DSК) prikupio je potrebnih 40 potpisa za pokretanje zahteva za izglasavanje nepoverenja Vladi Кosova, potvrdio je danas šef poslaničke grupe DSК Arben Gaši.

„Potpisi su spremni. Verujem da ukoliko ne bude konkretnih poteza premijera Кurtija, na kraju radnog vremena ćemo ih predati. Sve što mogu da potvrdim je da je potpisa prikupljeno više nego što je potrebno“, kazao je Gaši za agenciju Кosovapres.

Gaši je ukazao na to da je lider DSК Isa Mustafa ostavio vremena do danas da premijer Кurti ukine takse na robu iz Srbije i BiH, poništi odluku o smeni Agima Veljiu za funkcije ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i da se izvini DSК i Veljiu, navodeći „da sada sve zavisi od kosovskog premijera“.

Stranka Isa Mustafe ima 28 poslanika, ali postoje četiri poslanika koji su se protivili svrgavanju Vlade Aljbina Кurtija.

Alijansa za budućnost Кosova ima 13 potpisa i šest potpisa ima Socijaldemokratska inicijativa i Alijansa novo Кosovo, što je dovoljno da se pokrene postupak.

Za sada se ne zna da liće zahtev DSК za izglasavanje nepoverenja Кurtiju, podržati iDemokratska partija Кosova, koja ima 24 poslanika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram