Foto: Zoran Lončarević

Već mesecima u Crnoj Gori traju masovni protesti građana zbog mogućeg oduzimanja imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a najbolji svetski teniser Novak Đoković danas je na svom Tviter nalogu uputio podršku građanima na ulicama.

“Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori”, napisao je Đoković i na Tviteru postavio fotografiju sa nedavnog protesta u Podgorici.

Foto: Twiter/Novak Đoković

Đokovićev tvit potom je sa svojim pratiocima podelio košarkaš Nikola Mirotić, reprezentativac Španije koji je rođen u Podgorici i koji je nedavno predvodio litiju u Podgorici.

Foto: Tviter/Nikola Mirotić

Da Đoković podržava litije koje se održavaju širom Crne Gore na jednom od protesta u Budvi obelodanio je početkom februara sveštenik Boris Radović. On je tada naveo da je srpski teniser podršku pružio telefonski u razgovoru sa Markom Carevićem, predsednikom Opštine Budva.

Od kraja decembra širom Crne Gore održavaju se protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroisposveti, koji predviđa oduzimanje imovine verskim zajednicama koje ne mogu da dokažu da su bili njeni vlasnici pre 1918. godine. Zbog toga SPC preti oduzimanje manastira i crkava, ali i veoma vrednog građevinskog zemljišta.