Foto: Promo

Pokret Dosta je bilo (ĐB) podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Radio televizije Srbije (RTS) zbog kako se navodi, diskriminacije ĐB u odnosu na druge političke subjekte, saopšteno je danas.

Tužbu su podneli poslanici Dosta je bilo Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić zbog „kontinuiranog odbijanja RTS da javnost izveštava o aktivnostima ĐB, koje je očigledno posledica diskrminacije po osnovu političke pripadnosti“.

„Na ovaj način RTS masovno krši pravo građana na prijem informacija koje je integralni deo slobode izražavanja, ali i vrši uticaj na izborno pravo građana, koji moraju biti blagovremeno i istinito informisani o aktivnostima svih političkih subjekata a ne samo onih čija politika odgovara birokratama iz EU“, naveli su iz DJB.

Optužili su rukovodstvo RTS da „skrivanjem informacija o postojanju i aktivnostima ĐB dezinformiše građane Srbije o postojanju treće opcije za koju globalistička EU itekako ima alternativu, i koja Srbiju vidi kao deo Evrope suverenih država“.

„To im ĐB neće zaboraviti i kada u Srbiji bude postojalo nezavisno tužilaštvo, moraće da odgovaraju zbog masovnog kršenja prava građana gebelsovskim metodama“, stoji u saopštenju Dosta je bilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar