izbori 2020 dragan đilas
Dragan Đilas Foto:Nova S

Gost jutarnjeg programa "Probudi se" bio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. On je ocenio da nas politički i ekonomski čeka burna jesen i izrazio nadu da će uz podršku Evrope Srbija u dogledno vreme dobiti odgovarajuće izborne uslove.

„Kao što je Makedonija uz misiju Evrope dobila uslove za izbore, kao što je i Crna Gora dobila uslove kroz EU, tako ćemo i mi dobiti uslove da možemo da izađemo“, ocenio je Đilas.

Takođe, on smatra da smo svakoga dana bliži tome da će građani moći da kažu šta misle, a aktuelne izbore naziva „takozvanim izborima i provizorijumom“.

„Slobodni mediji i prestanak pritiska na ljude“, tako odgovara na pitanje šta su to prihvatljivi izborni uslovi.

Kaže i da je nakon izbora, od ponedeljka njegov plan nastavak borbe.

„Nastavićemo se da se borimo na isti način kao i do sada i da širimo našu ideju, a narod će morati sam da shvati“, poručio je Đilas.

Lider Stranke slobode i pravde predviđa burnu jesen uz političku nestabilnost i veliki broj otkaza.

„Zemlja će biti u takvoj situaciji da će biti neophodno da se naprave novi izbori“, smatra Đilas.

On je ocenio da je aktuelna vlast klasična mafijaška organizacija koja priznaje samo silu. Istovremeno, primećuje i da država skreće sa puta EU, što bi, smatra on, moglo da izazove reakcije u evropskim krugovima.

Osvrnuo se i na deo opozicije i nekadašnjih pristalica bojkota koji su, ipak, rešili da izađu na izbore.

„Sergej je prvo rekao ‘mili, igraj se sam’. A u međuvremenu je odustao od te ideje i rešio da se igra sa ‘milim'“, kazao je Đilas govoreći o lideru Pokreta slobode i pravde Sergeja Trifunovića.

Govoreći o rešavanju kosovskog pitanja, Đilas je istakao da predsednik Srbije Vučić zapravo treba da odluči da li će da prevari građene ili strance kojima je nešto obećao.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare