Foto:N1; Dragan Đilas

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je večeras da će sutra u 18 časova, kada ponovo počne policijski čas, stajati ispred Skupštine Srbije sa drugim članovima opozicije i na taj način iskazati protest protiv "ludila i diktature u kojoj živimo".

Đilas je na taj način odgovorio na kontraproteste koje je SNS večeras organizovala u nekoliko gradova Srbije nasuprot protestima “Bukom protiv diktature” koji se organizuje zbog zabrane kretanja građanima.

Lider SSP-a je u poruci objavljenoj na YouTube ukazao da su večeras u nekim gradovima, na krovovima nekih zgrada montirani zvučnici sa kojih je emitovana poruka: „Đilase lopove, vrati pare“.

„Kamioni sa ozvučenjem, u vreme policijskog časa kada je Srbija zatvorena dobili su dozvolu da se kreću i da emituju istu poruku“, rekao je on, podsećajući da su to slušali građani Srbije, „građani moga grada“, da je to slušala njegova majka, ali na sreću nisu čula njegova deca.

Prema njegovim rečima, to je urađeno po direktnoj naredbi Aleksandra Vučića i to govori o njemu kakav je čovek i na šta je sve spreman.

„Dok se kamioni sa ozvučenjem sa kojih se ori da sam ja lopov slobodno kreću dok ste vi zatvoreni, dok sam ja zatvoren, ja nemam nikakvu mogućnost, kao ni prethodnih osam godina, da se od ovoga odbranim“, istakao je Đilas.

 

„Zato obaveštavam Aleksandra Vučića da ću sutra u 18 časova, kada ponovo počne bezumni policijski čas stajati ispred Skupštine Republike Srbije i to će biti moj protest protiv ovog ludila“, poručio je lider SSP-a

Napominjujući da to ne govori kao političar, ni kao bivši gradonačelnik Beograda, Đilas kaže da govori kao običan građanim „jer ovo nije politika. ovo je ludilo“.

„I zato ću sutra biti ispred skupštine sa mojim prijateljima i Marinikom i Anom i Sergejom i Boškom i Vukom, Zoranom i Borisom i Markom i mnogim drugima koji danas vode opozicione stranke i pokrete u Srbiji. Stajaću tamo do 20.05 kada ćemo se priključiti građanima Srbije koji se bukom bore i bune protiv dikatute u kojoj se nalazimo“, naglasio je on.

On je posebno istakao da ne poziva građane da urade isto, niti da prekrše policijski čas.

„Građane pozivam da u 20.05 sa još više energije, sa većom snagom ako je to moguće, pokažu svoj protest protiv ludila i diktature u kojoj živimo. A ti Vučiću dođi i uhapsi nas jer mi više da trpimo tvoju tiraniju nećemo“, poručio je na kraju Đilas.

U nekoliko gradova u Srbiji, noćas u 20:30 časova pristalice Srpske napredne stranke organizovale su kontraprotest, koristeći baklje i skandirajući protiv lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare