Foto: Vesna Lalić

Na izbornij listi "Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija" nalaze se članovi Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a među kojima su i porodice bliskih saradnika prvog čoveka ove opštine Marka Bastaća.

Pišu: Jovana Šesterikov i Nataša Latković

Dvanaest članova SSP nalazi se na listi koalicije Čuvara Starog grada, Nove stranke, Ujedinjene demokratske Srbije, Građanskog foruma i Demokratskog fronta, potvrđeno je za Nova.rs u toj stranci.

Kako nam je rečeno, niko ko je član SSP neće učestvovati na „lažnim izborima 21.juna“, a oni koji se ipak nađu na listama biće isključeni.

„Svaki član za koga se utvrdi da se nalazi na nekoj od lista ili da je na bilo koji način uključen u bilo kakve izborne radnje biće isključen iz stranke u skladu sa Statutom stranke do kraja ove nedelje“, saopšteno je za Nova.rs iz stranke.

Kumovske veze

Članovi SSP kotiraju se visoko na izbornoj listi, a među njima su i visoki funkcioneri poput Milica Vulić, članice Glavnog odbora ove stranke. Na listi su i Ivana Stojanović Rodić i Nikola Rodić – kumovi Dejana Stankovića, venčanog kuma prvog čoveka Opštine i dojučerašnjeg povrenika SSP za Beograd Marka Bastaća. Na šestom mestu je Ognjen Ogrizović – rođeni brat kuma Andreja Belingara, bivšeg načelnika Starog Grada i bliskog saradnika Marka Bastaća.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Da podsetimo, poverenik SSP za Beograd Marko Bastać smenjen je upravo zbog toga što su članovi SSP i njegovi „Čuvari Starog grada“ podržali lokalnu izbornu listu, uprkos stavu stranke da se ovi izbori bojkotuju. Na njegovo mesto postavljen je Borko Stefanović, a raspušten je i Opštinski odbor.

Kako nezvanično saznajemo, iako Marka Bastaća nema na listi i on načelno bojkotuje izbore, njegovi stranački saborci ne veruju u velikoj meri u priču o tome da su potpisi prikupljeni iza njegovih leđa i bez njegovog znanja, a sumnju dodatno produbljuje i izlazak njegovih bliskih saradnika na izbore u okviru liste Čuvamo Stari grad.

Zbog svih ovih događaja na Starom gradu ostavku na mesto većnika podneo je i visoki funkcioner SSP Branko Miljuš. On je, takođe podneo ostavku i Predsedništvu SSP-a, kako je naveo iz „moralnih razloga“. Ta ostavka, međutim, nije razmatrana na organima stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare