Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nikada nisam rekao da je bojkot besmislen. Naprotiv. Smatram da je bojkot jedini odgovor na sve što nam ovaj kriminalni režim radi, izjavio je za naš portal lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Autori: Nataša Latković, Vojislav Milovančević

 

On je na taj način odgovorio na tvrdnje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji je je ranije danas izjavio da mu je Đilas, nakon odluke PSG da učestvuje na izborima, rekao da je bojkot besmislen, ali da nema kud.

„Smatram i da nas javno data reč obavezuje. Taj stav sam mnogo puta izneo pred domaćom javnosti, ali i na svim sastancima koje sam imao sa predstavnicima međunarodne zajednice, odbijajući njihove sugestije da treba da izađemo na ovakve“izbore“. Sa Sergejem Trifunovićem sam, kao i sa svim opozicionim liderima, mnogo puta razgovarao o bojkotu, analizirajući njegove i dobre i loše strane“, objašnjava Đilas za naš portal, dodajući da poštuje odluku PSG da učestvuje na parlamentarnim izborima, iako je vidi kao pogrešnu.

„Poštujem pravo PSG da donese odluku suprotno stavu ostalih opozicionih stranaka, iako smatram da je pogresna. Zaista ne vidim nijedan razlog da se učestvuje na izborima na kojima Vučić prvo pobedi, pa ih onda raspiše, kako je to definisao Slobodan Stupar. To je stav svih članica Saveza za Srbiju, i stav stranke koju vodim. Da mislimo drugačije, Stranka slobode i pravde bi učestvovala u ovome, što pojedinci nazivaju izborima, a mi finalnim stadijumom nenormalnosti i ludila u kome živimo“, poručio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare