Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više stotina ljudi okupilo se večeras na Andrićevom vencu gde se nalazi kabinet predsednika Srbije, na protestu u organizaciji Građnskog otpora. Demonstranti su srušili ogradu ispred Predsedništva i došli do samog ulaza u zgradu, da bi se potom predvođeni liderima Saveza za Srbiju udaljili od ulaza u zgradu Predsedništva.

Protest ste mogli da pratite uživo na našoj Fejsbuk stranici.

Reporter Nova.rs javlja da su pripadnici MUP nakon završetka protesta, presretali i nasumično legitimisali građane u centru grada.

Protest je završen, okupljeni su se razišli.

Građani uz zvuke pištaljki i šerpi polako napuštaju Pionirski park.

Boško Obradović je pred sam kraj protesta okupljenima rekao: „Vratićemo se“.

Na pitanje da li će svako veče dolaziti ispred Predsedništva, Dragan Đilas je za Nova.rs rekao da još uvek ne zna, i da je večeras došao da podrži protest koji su drugi organizovali.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među onima koji su tu da iskažu nezadovoljstvo su i profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, Dušan Petričić, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Marinika Tepić i Janko Veselinović.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, građani predvođeni liderima Saveza za Srbiju udaljavaju se od zgrade Predsedništva.

Okupljeni na protestu, koji organizuje Građanski otpor, prešli su na travnjak ispred zgrade na Andrićevom vencu i približili se metalnim barikadama, a neki od mlađih su preskočili zaštitnu ogradu i pokušali da dođu do svečanog ulaza u zgradu, ali su ih policijaci u civilu zaustavili i legitimisali, javlja naš reporter. Deo starijih sugrađana stoji pored ograde, dok je mlađi učesnici protesta povremeno ljuljaju. Oni uzvikuju „Vučiću lopove“ i „Uhapsite Vučića“, lupaju u šerpe i zvižde pištaljkama.

Uz Boška Obradovića na samom ulazu u Predsedništvo je i lider SSP Dragan Đilas.

„Okupljaćemo se i imaćemo razne aktivnosti i narednih dana. Ići ćemo do kraja  dok ne srušimo ovu vlast“, rekao je za Nova.rs Obradović koji je naglasio da je ovde došao kao nezadovoljan građanin.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider Dveri srušio je sa građanima barijere i sada želi da uđe u zgradu predsedništva.

Građani su srušili ogradu i sada svi pokušavaju da ušu u zgradu Predsedništva, skandirajući „Vučiću odlazi“, i „Vučiću leči se“.

U organizaciji Građanskog otpora kod zgrade Predsedništva u toku je protest na kojem su lideri stranaka opozicije iz i oko Saveza za Srbiju, predsednik SSP Dragan Ðilas, Dveri Boško Obradović, te Radoslav Milojičić Kena iz DS i njihove pristalice.

Protest je počeo gromoglasnim aplauzom posvećenim zdravstvenim radnicima u 20.0 sati, nakon čega su građani iskazali svoj protest i revolt sadašnjoj vlasti  duvajući u pištaljke i lupajući u šerpe.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Okupljeni građani prave veliku buku, sa razglasa se čuje pesma „Marš na Drinu“ .

Okupljenima se prvo obratio jedan od organizatora, opozicioni aktivista i nekadašnji narodni poslanik Srđan Milivojević, rekavši da su na protest došli građani različitih političkih opredeljenja koji se ne slažu sa načinom na koji je vlast vodila borbu protiv koronavirusa.

On je pozvao na svakodnevna okupljanja.

Nekolicina mladića počela je da skandira „Vučuću lopove“ a pridružili su im se i okupljeni građani.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Očekuje se dolazak lidera opozicije.

Građani se okupljaju u sve većem broju i neprestalno dolaze  iz svih krajeva grada u Pionirski park.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, organizacija Građanski otpor pozvala je građane ranije da se u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsednika Srbije. Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret „1 od 5 miliona“ odustao od njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare