Foto: NOVA S

Član Demokratske stranke i bivši potpredsednik vlade Božidar Đelić gostovao je danas u emisiji "Među nama" na Novoj S iznoseći svoje gledište o najnovijim dešavanjima među demokratama.

Na pitanje voditeljke šta ga je iniciralo da se pojavi u medijima nakon nekoliko godina, Đelić je rekao da se uključio zbog toga „što ne može nemo da gleda stranku Zorana Đinđića da nestaje sa političke scene“.

„Ne mogu nemo da gledam da stranka ne predlaže ništa novo, da je bukvalno nema ni među građanima ni na medijskoj sceni i da na bilo koji način ne odgovara onome za što je i formirana a to je da bude ključna stranka za transformaciju Srbije ka evropskom, mirnom i dobronamernom društvu“, rekao je Đelić koji se u emisiju uključio putem video poziva.

On je dodao da je Apel za odbranu demokratije i vladavinu prava, koji je potpisao sa još 13 članova DS, samo signal da nešto škripi u funkcionisanju stranke.

„Glavnog odbora nema, diskusije sa Poslaničkim klubom nema, vidljivijeg kontakta sa članstvom i građanima nema i zbog toga ovo što smo potpisali ni na koji način nije poziv na cepanje. Naprotiv, ovo je poziv da se dogovorimo na jednoj izbornoj skupštini, da se objedinimo sa srodnim strankama i da ponudimo nešto pozitivno i dobro za sve naše građane“, istakao je Đelić.

Mislim da je građanima, dodao je on, dosta da slušaju o cepanjima unutar DS i svađama unutar opozicije.

„Građani žele da imaju jednu alternativu režimu kao što je i potrebno u svakoj normalnoj demokratiji“, poručio je Đelić.

O čemu je sve govorio Božidar Đelić pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar