Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Delegacija Liberalno-demokratske partije, predvođena predsednikom Čedomirom Jovanovićem, položila je danas cveće u dvorištu Vlade Srbije, na mestu gde je ubijen Zoran Ðindić.

Jovanović je novinarima rekao da je ovaj 12. mart veoma čudan, jer, kako je kazao, prvi put neće biti “Šetnje za Zorana”, koja je, inače, otkazana zbog situacije sa korona virusom u zemlji.

„Zorana (Ðinđića) je Srbija zavolela kada ga je izgubila. Dok je bio živ, više je verovala u laži o njemu nego u ono što je on radio i govorio. I danas kada obeležavamo 17-godišnjicu neželjenog rastanka i večnog gubitka, mogu da vam kažem da je u tom 12. martu napisano mnogo više laži od istine i da je više izgubljeno nego nadoknađeno od onog što smo morali da radimo dok je bio živ“, rekao je Jovanović.

On je ocenio da društvo još luta, ali da nikad neće odustati od ideja koje se, kako kaže, prepoznaju “u onome što vidimo kada pomislimo na njega”.

„On je bio veći od politike i stranke. Uskoro ću ja biti stariji od njega, ali to ne znači da su ideje koje su nas spajale godinama izbledele Ili prevaziđene. Baš naprotiv. To što sam gotovo sam došao ovde govori o velikoj istini da je više nego ikada Srbiji potrebna ta jedna kolona u kojoj ćemo stati čuvajući naše zizvoite, buducnostu nase dece, mir i onu malu sreću koje postanemo svesni tek kada je izgubimo“, rekao je Jovanović.

Jovanović je na kraju zaključio: „Težak dan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram