Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Opozicioni blok Savez za Srbiju, prema pisanju Danasa, više ne postoji, međutim, jedan od lidera SZS Dragan Đilas kaže da ta tvrdnja apsolutno ne odgovara istini.

Prema pisanju Danasa, Savez je večeras održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Izvori tog lista kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde. Oni su, kako kažu izvori Danasa, rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija.

Protiv ovoga bili su Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i Zoran Lutovac, predsednik DS, dok se Boško Obradović, lider Dveri, dvoumio, kažu izvori tog lista.

Prema saznanjima Danasa, raspad SZS biće maskiran time što će se „praviti“ novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti.

Međutim, na pisanje Danasa reagovao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji tvrdi da je u pitanju lažna vest.

„Od prvog dana povratka u politiku posvećen sam ideji ujedinjenja opozicije i smatram da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre. U skladu sa tim predložio sam na sastanku da članice Saveza, zajedno sa drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, kako onima koje funkcionišu na nacionalnom tako i onima onima koje deluju na regionalnom i lokalnom nivou, formiraju Srpsku opoziciju“, napisao je Đilas na tviteru.

Ideja je, kako kaže, dobila podršku članica Saveza i dogovorili smo se da je iznesemo pred članice tzv. „bojkot opozicije“ na sastanku zakazanom za sredu.

„Samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv autoritarne vlasti može dovesti do promena u Srbiji. Iznoseći netačne informacije nanosite štetu svima nama koji smo, zbog borbe protiv mafijaškog režima, konstantna meta napada svih Vučićevih propagandnih glasila“, naveo je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare