Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ministarstvo zdravlja u 8 sati saopštiće nove podatke o broju zaraženih koronavirusom. Premijerka Ana Brnabić najavila je sinoć da će danas biti usvojene nove mere u borbi protiv tog virusa, kao i da će one će biti saopštene nakon razgovora sa epidemiolozima i predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je zakazan u 11 sati.

Juče u 18 sati Ministarstvo zdravlja objavilo je da je koronavirusom u Srbiji zaraženo pet osoba. Kako prenosi RTS, oni su na odeljenjima za izolaciju u Beogradu i Novom Sadu i, prema rečima lekara, svi su dobro.

Četvoro zaraženih koronavirusom smešteno je na Infektivnoj klinici u Beogradu i njihovo stanje je stabilno.

“Neki imaju temperaturu, ali uglavnom dominiraju respiratorne tegobe, eventualno početni znaci moguće upale pluća. Dobijaju sve što treba. Videćemo narednih dana kako ce se stanje razvijati. Svi su stabilno i dobro”, rekao je Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike u Beogradu.

#related-news_1

Još jedan pacijent je u Kliničkom centru Vojvodine i njegovo stanje se popravlja.

Premijerka Ana Brnabić juče je najavila da će danas biti usvojene nove mere, a kao opcija biće razmatrano i zatvaranje škola.

“Sutra ćemo i o tome razgovarati i s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Ako je ta mera nešto preventivno pametno, nemamo nikakav problem, ali dajte da primenjujemo mere u skladu s potrebama, a ne da bi samo neko rekao da primenjujemo mere. Važno je biti pribran”, navela je juče premijerka.

Kako je ranije saopšteno, zaražen je jedan muškarac iz Subotice, jedan kineski državljanin, dve devojke i još jedna osoba.

Prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja, do 18 časova 10. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta „Torlak“ testirano je ukupno 117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs svakog dana u 8.00 i 18.00 objavljuje nove informacije u vezi sa koronavirusom u Srbiji.

Vlada Srbije uvela je juče privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.