Foto: Roman Pilipey/Pool Photo via AP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Vlada Srbije u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem danas organizovala let Er Srbije za Moskvu i Varšavu kojim će biti vraćeno 144 naših građana, a za sutra je predviđen let za Frankfurt.

Među putnicima se nalaze studenti, bolesnici, trudnice, naši građani koji su ostali bez posla, kao i više naših sportista i trenera, rekao je Dačić za Tanjug.

On je naveo da su između ostalih i odbojkaški trener Slobodan Kovač, fudbalski trener Miodrag Božović, košarkaški Stefan Jović, i Nikola Rebić, odbojkašica Bojana Drca, odbojkaši Nikola Jovović, Dražen Luburić i Marko Ivović, fudbaleri Srđan Miailović, Ðorđe Despotović, Miroslav Bogosavac, košarkašica Katarina Vučković.

„Ovim letom će stići i humanitarna pomoć i donacije koje je prikupila naša ambasada u Moskvi, u okviru koje je i šest prenosnih i jedan klinički respirator“, rekao je Dačić.

On je najavio da je za sutra predviđen let Er Srbije za Frankfurt, koji je platila Kanada za prevoz njihovih državljana iz Srbije, a istim letom će u Srbiju biti prevezeni nasi građani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram