FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIC/ nr

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić po povratku iz zvanične posete Kini prošao je na Aerodromu "Nikola Tesla" pojačanu kontrolu, koja je uvedena na našim aerodromima i graničnim prelazima zbog koronavirusa.

Ministru i članovima delegacije granični sanitarini inspektori uručili su i zdravstvena upozorenja koja se tom prilikom daju svim putnicima koji su doleteli iz područja intenzivnog prenošenja virusa.

Podsetimo, Dačić je prvi ministar spoljnih poslova jedne zemlje koji je posetio Kinu nakon pojave epidemije koronavirusa.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde ali istovremeno osećam i veliko žaljenje jer u predivni Peking dolazim u vreme najvećih izazova sa kojima se Kina suočava u svojoj novijoj istoriji”, izjavio je Dačić.

Njegov dolazak pozdravio je ministar spoljnih poslova Kine, Van Jeim, koji ga je opisao kao svog „starog prijatelja“.

„U vreme kada se Kina i kineski narod suočavaju sa epidemijom koronavirusa, poseta delegacije Srbije, na čelu sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, pokazuje prijateljstvo srpskog naroda prema Kini i čelično i neuništivo prijateljstvo dve zemlje“, kazao je Jeim.