Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić zaražen je koronavirusom, izjavio je šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, prilikom gostovanja na televiziji Hepi.

Dačić je rekao da je Blažić je prisustvovao sastanku resornog odbora Vlade Srbije, u sali gde se održavaju sednice i tamo je bio ostalim čalanovima vlade i da ima i drugih zaposlenih u ministarstvima i Vladi Srbije koji su zaraženi.

Podsetimo, ranije je objavljeno da su dvojica srpskih diplomata iz misije Srbije u Ženevi zaražena su koronavirusom, što je za Nova.rs potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Jedan diplomata je juče oboleo. Otkazalo mu je plućno krilo i u lošem je stanju. Drugi se oseća dobro i praktično je izlečen”, kaže za naš portal Dačić.

Šef srpske je istakao da je upućen protest Ambasadi Švajcarske u Beogradu,  jer bonice u toj zemlji nisu zdravstveno zbrinule zaraženog srpskog diplomatu.

“Našem prvom diplomati su rekli da se 21. marta javi da bi se videlo da li mu je prošla korona. On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izlečen, a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, koga nisu hteli da puste u bolnicu u Švajcarskoj”, rekao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram