Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da državljani Srbije mogu da uđu u Grčku drumskim putem preko bugarske granice i dodao da će se u narednim danima razgovarati o otvaranju avio-linije, kao i ulasku preko makedonske granice.

„O avio saobraćaju i pitanju granica prema Severnoj Makedoniji ostaje da razgovaramo u narednim danima“, rekao je Dačić za Prvu televiziju i dodao da veruje da će svakako granice biti otvorene 30. juna.

Dačić je istakao da se desio veliki nesporazum u grčkoj vladi, da su oni napravili problem i da treba da ga isprave što pre.

Kako je rekao, predstavnici grčke vlade, uključujući i premijera Kirijakosa Micotakisa, pozvali su naše ljude od 15. juna u Grčku, ali „politička linija nije doboljno propratila šta radi policijska linija“.

Dačić kaže da je grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo svoju liniju komunikacije sa EU, koja je građanima trećih država zabranila ulaz do 30. juna, zbog čega, ne vodeći računa o obećanjima vlade, nije otvorilo granice za državljane Srbije na dan kada je trebalo.

Nakon što je Srbija reagovala, na sajtu MSP Grčke objavljeno da je, kad je reč o drumskom saobraćaju, Srbija jedina izuzeta iz zabrane i da Srbi mogu da uđu u Grčku preko Bugarske.

„O avio saobraćaju i pitanju granice prema Severnoj Makedoniji ostaje da razgovaramo u narednim danima“, rekao je Dačić.

On kaže da veruje da će posle 30. juna granica biti otvorena za celu Evropsku uniju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare