Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Svako mora da snosi odgovornost za izjave koje su u suprotnosti sa politikom Socijalističke partije Srbije i rekao sam Novici Tončevu da se izvini Aleksandru Vučiću zbog neprimerene izjave, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.

On je za B92 rekao da najoštrije osuđuje izjavu Tončeva i da će o tome raspravljati Predsedništvo stranke, a ponovio je da je Petar Škundrić razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije.

Izjave potpredsednika SPS Tončeva, ali i Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića i savetnika ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, Dačić je nazvao „delom strategije da se SPS raznim pričama odvoji od Vučića“.

Kako je naveo, „Đilasovi mediji su objavili da je SPS zbog koalicije sa Vučićem“ imao slabije izborne rezultate nego na prethodnim izborima.

Dačić je poručio da će, dok je on na čelu SPS, ta partija biti u koaliciji sa Vučićem, jer je to „u interesu Srbije“.

Članovi SPS nisu imali instrukcije iz stranke da učestvuju na demonstracijama, kazao je Dačić, dodavši da bi trebalo da se ispita da li je bilo poziva sa strane, a naveo je da je bilo i lažnih poziva članova opštinskih odbora SPS, uz ocenu da „tu postoje elementi specijalnog rata“.

Dačić je istakao da bi i Srpska napredna stranka trebalo da utvrdi koji su ljudi iz te stranke upleteni u pokušaj nasilne promene vlasti.

„Mislim da demonstracije nisu uspele da oslabe poziciju Srbiju pred pregovore sa Prištinom. Netačno je da su skupovi spontani i da su organizovani zbog epidemioloških razloga, već je razlog nasilna promena vlasti“, rekao je Dačić.

On je napomenuo da je jedan od argumenata demonstanata da će rukovodstvo Srbije da izda Kosovo i naveo da su „sve to laži, jer mi nismo ni došli do situacije da nastavimo pregovore“ u Briselu.

Dačić je istakao da put do rušenja Vučića vodi preko njegovog rušenja u SPS, dodavši da to nije moguće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare