Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije ne odustaje od ideje da uđe u Vladu Srbije i pored toga što ga najviši funkcioneri Srpske napredne stranke tamo neće.

Naime, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je glasala na stranačkim organima za Vladu bez aktuelnih koalicionih partnera, te da neki u SPS pokušavaju preko stranih ambasada da osiguraju mesto sebi u Vladi, ali i u javnim preduzećima, međutim to nije sprečilo lidera SPS da ponovo istakne da su „socijalisti pouzdan koalicioni partner SNS“.

Govoreći o optužbi da SPS preko stranih ambasada pokušava da osigura svoje mesto u Vladi on je rekao da bi za njega lično bilo poniženje da bilo ko iz inostranstva urgira za njega.

Lider SPS je za „Blic“, prenosi Tanjug, kazao da su socijalisti i naprednjaci ostvarili mnogo toga zajedno zbog čega smatra da je u interesu Srbije da nastave zajednički rad.

„A odluka je na Aleksandru Vučiću kao pobedniku izbora“, rekao je Dačić.

Kada je reč o „urgiranju“ stranih ambasada, Dačić kaže da ne zna na koga se ta izjava odnosi, ali da bi lično za njega bilo poniženje da bilo ko iz inostranstva urgira za njega.

„Ja radim u interesu Srbije i nikad nisam radio za strance. A znajuci Vučića, to bi bilo kontraproduktivno“, rekao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare