Foto:Vesna Lalić

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li će njegova stranka biti u novoj vladi Srbije i istakao da je bitno da se formira vlada koja će štititi i doprineti nacionalnom interesu.

Kako je rekao za TV Prva, ako se gleda sa aspekta brojeva, SPS nije neophodan SNS za formiranje vlade, ali ako se gleda sa aspekta obrazovanja nacionalnog konsenzusa, političkog i nacionalnog jedinstva i zajedničkih ciljeva, važno je da li će se saradnja nastaviti.

„Mislim da smo i jedna i druga strana veoma ponosni za ovih osam godina šta smo uradili. Nismo razgovarali konkretno na takav način, način podele resora, pričali smo o potrebi da nastavimo saradnju, ali na predsedniku Vučiću je da donese odluku. Ne opterećujem se time, nastavljamo da radimo svoj posao“, rekao je Dačić.

Kako je naveo, svakodnevno se čuje sa Vučićem u vezi brojnih pitanja i istakao je da Vlada mora da radi normalno, a ne kao vlada „koja odbrojava dane“.

„Sa Vučićem nikada nismo razgovarali o podeli resora, već o zajedničkim ciljevima. A kako će se formirati vlada i ko će koji resor imati, nikada“, rekao je Dačić i dodao da nije nemoguće da u vladi bude i Aleksandar Šapić.

On je govorio i o brojnim obavezama koje su pred Srbijom i da Srbija nema vremena da se bavi drugim pitanjima, već da je bitno formirati vladu koja će doprineti državnom i nacionalnom jedinstvu.

Upitan da li je spreman da ide u opoziciju, Dačić je rekao da se niko ne sprema za odlazak u opoziciju.

„Ko bi voleo da ide u opoziciju. Nisam bio na listi Aleksandra Vučića, ja sam autonomni politički faktor, Palma i ja. Imamo svoje i spremni smo da učestvujemo u zajedničkom poslu ako postoji saglasnost stranke koja je pobedila na izborima“, rekao je Dačić.

On je zaključio da za osam godina saradnje nikada sa Vučićem nije imao različite stavove u pogledu nacionalnih interesa i istakao, ako nemaju iste ciljeve, nema ni potrebe da se priča o saradnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare