izbori 2020
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ivica Dačić, lider SPS-a, izjavio je u štabu ove stranke da je sačekao da se prvo pobednici obrate.

„Bojkot je propao, važno je da što se izbori održali u fer atmosferi, da je Srbija zadržala političku stabilnost. Mi smo zadovoljni našim rezultatom. Postavio sam cilj da vidimo da li su građani zadovoljni našim radom. Imaćemo više od 30 mandata, a i cilj nam je bio da osvojimo više nego na prošlim izborima. Po našim procenama biće više od 11 odsto“, kazao je Dačić.

izbori 2020 sps

Imajući u vidu da su oni jedini opstali i da su sve druge stranke propale, to govori o postojanosti njegove koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, kazao je Dačić.

„Nama nije važan stranački interes. Ako budemo i dalje u savezu sa SNS, još više ćemo se posvetiti državnim interesima. Hvala svima na fer atmosferi. Ne mislim na one koji su bojkotovali“, kazao je Dačić da sutra svi nastavljaju sa svojim državnim poslom.

izbori 2020 sps

Kazao je i da je veoma zadovoljan što je više od 75 odsto glasova otišlo vladajućoj koalicji SPS i SNS.

„Apsolutni pobednik su SNS i Vučić. Mi smo vicešampioni. Igramo ligu šampiona za razliku od nekih kojima nije bilo dovoljno ni spuštanje cenzusa na tri odsto.“

On se zapitao i koia je svrha bojkota ako je izlaznost bila preko 50 odsto

„Mislim da je na izlaznost, manju nego ranije, uticala više kiša nego bojkot“, kazao je Dačić i dodao da je spreman da nastavi saradnju sa SNS, ali da će oni doneti tu odluku.

Još jednom je istakao da je ispunjen cilj da njegova stranka osvoji više glasova nego ranije.

Izborni štab SPS-a

Posted by Nova.rs on Недеља, 21. јун 2020.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare