Foto:Nemanja Jovanović

Ambasador Belgije u Srbiji Koen Adam zahvalio je Vladi Srbije, posebno Ministarstvu spoljnih poslova, u ime belgijskih državljana, koji su vraćeni u svoju zemlju u okolnostima epidemije virusa korona.

Koen je to istakao u pismu ministru Ivici Dačiću.

„Skoro mesec dana nakon proglašenja vanrednog stanja, zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da smo uspeli da izvršimo repatrijaciju većine zaglavljenih belgijskih državljana koji su izrazili želju da se vrate u svoju zemlju. Ovo ne bi bilo moguće bez podrške srpske vlade, a naročito bez podrške Vašeg Ministarstva spoljnih poslova“, napisao je ambasador Belgije u pismu Dačiću, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Koen posebno zahvaljuje što su belgijski državljani stariji od 65 godina dobili neophodne dozvole kako bi mogli da dođu do aerodroma ili graničnog prelaza.

Pored toga, petoro državljana Belgije prebačeno je specijalnim vladinim avionima do Pariza, 24. marta i 2. i 7. aprila, a to, predstavlja gest koji Belgija izuzetn ceni, napisao je ambasador i dodao da je saradnja između dva ministarstva bila savršena i prilikom organizovanja leta iz Brisela kojim su vraćeni srpski državljani.

„Belgija će nastaviti da pruža solidarnost srpskom narodu kroz značajne pakete podrške na nivou EU“, napisao je ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram