Foto:Vesna Lalić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa austrijskim ministrom za Evropu, integracije i spoljne poslove Aleksanderom Šalenbergom koji je ponudio da, ukoliko postoji potreba, Austrija preuzme na dalje lečenje pacijente obolele od kovida iz Srbije koji su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi, saopštilo je danas Ministarstvo.

Kako se navodi, austrijski ministar je u telefonskom razgovoru sa Dačićem najavio pomoć koju je Austrija spremna da uputi Srbiji u vidu medicinske opreme i sredstava za opremanje privremenih bolnica.

Šalenberg je istakao da je i u ovim teškim trenucima, kada su sve zemlje fokusirane na borbu sa korona virusom, saradnja sa zapadnim Balkanom i dalje visoko na listi prioriteta Austrije.

Dačić je zahvalio na najavljenoj pomoći i rekao da će nadležnim institucijama preneti spremnost Austrije da pomogne u lečenju najtežih bolesnika.

Ministri su izrazili nadu da će se svet uskoro izboriti sa ovom opakom bolešću i složili se da je već sada potrebno započeti sa pripremama kako bi nakon ublažavanja mera u obe države obnovile aktivnosti u punom kapacitetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar