Foto: N1

Štrajk glađu je lični čin i svako ima pravo da iskaže svoj politički stav, ali ono što se dešavalo pred Skupštinom nije bila dobra poruka, ishitren je i nepromišljen potez, ocenio je danas profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić i dodao da bi Boško Obradović trebalo da istupi iz Saveza za Srbiju.

Čupić je za N1 rekao da mu je žao što je došlo do takve situacije, napominjući da je SZS nastao samo iz jednog razloga – kao skup opozicionih stranaka koje smatraju da nema uslova za fer i slobodne izbore.

Nažalost, Boško Obradović je nekoliko puta iskakao, bez saglasnosti lidera u okviru saveza, i ta iskakanja stavila su ga u situaciju da počini niz grešaka, iz čega treba da izvuče pouku. Pravo na grešku u politici ne postoji, ona se mora kazniti, ili naplatiti, jer uvlačite u nju i druge, predočio je Čupić.

Obradović ne bi smeo više da optereti SZS i treba sam da istupi i izvuče pouku, a SZS mora da se ogradi od tih postupaka, smatra Čupić.

Savez za Srbiju treba da ostane čvrsto na stanovištu bojkota, a izbori 21. juna će „očistiti opoziciju od opozicionih kalkulanata“, zaključio je on.

Čupić smatra da je građanima potrebno vreme od najmanje nekoliko meseci da izađu prvo iz ovoga stanja straha nakon pandemije, i da izbore nije trebalo zakazati sada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare