Teodora Beljic Zivkovic
Foto: Screenshot YouTube

Srpska napredna stranka prekršila je zakon na taj način što je za potrebe svoje promocije u izbornoj kampanji snimila reklamni video spot u kome je prikazana direktorka KBC "Zvezdara" prof. dr Teodora Beljić Živković koja u medicinskoj uniformi te ustanove izgovara promotivnu poruku, navodi se u rešenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv SNS u vezi sa zloupotrebom javnih resursa u kampanji.

Naime, CRTA je Agenciji podnela prijavu protiv SNS zbog predizbornog spota snimljenog u KBC „Zvezdara“, koji je bio kovid bolnica, a u kojem se u ulozi lekara pojavljuje direktorka te ustanove i izgovara promotivnu poruku.

U Rešenju Agencije za borbu protiv korupcije koje je CRTA objavila na svom tviter nalogu navodi se da je „SNS postupila suprotno odredbi člana 23. stav 3. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti na taj način što je za potrebe svoje promocije u izbornoj kampanji za izbore za narodne poslanike zakazane za 21. jun snimila reklamni video spot u kome je prikazana prof. dr Teodora Beljić Živković, zaposlena u KBC „Zvezdara“, kako daje izjavu obučena u službenu medicinsku uniformu sa oznakom ove zdravstvene ustanove“.

Agencija je SNS izrekla meru upozorenja kojom se ta stranka obavezuje da se ubuduće pridržava tog člana Zakona o finansiranju političkih aktivnosti i da tokom izborne kampanje, u svrhu svoje promocije, ne koristi zaposlene obučene u uniformama sa oznakama zdravstvenih ustanova.

Ovo rešenje će, kako se dodaje u Rešenju, biti objavljeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije u roku od 24 časa od donošenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare