Foto: Printscreen/Twitter/Čedomir Jovanović

Da nije ubijen tog kobnog 12. marta, prvi demokratski izabrani premijer Srbije Zoran Đinđić danas bi proslavljao svoj 68. rođendan, a tim povodom na Tviteru se oglasio i njegov nekadašnji glavni saradnik lider Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović.

„To što dočekujemo nove rođendane družeći se sa fotografijama na kojima si ti u mojim današnjim godinama, to što niko ko te voli ne može da te poljubi, to što ti ne možeš da poljubiš koga želiš, to što nismo zajedno znači da bar za toliko više mislimo kao jedno. Odustaćemo Nikad!“, napisao je Jovanović na Tviteru.

Reagovali su drugi tviteraši, a neki su ga upitali da li je to „kajanje ili žal za vremenima kada je vedrio i oblačio“ .

„Kad god ti neko u životu da nogu, onda se potegnu sentimenti… da li je to kajanje ili žal za vremenima kad si vedrio i oblačio dok te nije otkačio.., Mene bi bilo sramota da se pozivam na njegovo vreme kad svi znaju kakav je rezultat… Nije te otkačio što si bio dobar…“, komentarisao je jedan tviteraš Jovanovićev post.

Drugi je Jovanovićevu sliku sa Đinđićem uporedio sa fotografijom iz izbornog štaba SNS koja je objavljena nakon pobede naprednjaka na nedavno doržanim izborima na kojoj je lider LDP -a u društvu Aleksandra Vučića.

„Lepša ti ova skorašnja gde gledaš novog gazdu kao ker koji čeka kosku, Đinđić te se u grobu stidi..“

Na njegov moto „Odustati. Nikad“, jedan tviteraš je reagovao napisavši:

„Odustao si ti odavno kad si se približio Vučiću i postao konstruktivna „opozicija“, čak si otišao tamo da mu lično čestitaš“.

Podsetimo, Jovanović nekada Đinđićev čovek za najteže zadatke, šef poslaničke grupe demokrata u Skupštini, a posle njegovog ubistva i potpredsednik Vlade, iz DS je izbačen posle sukoba sa vrhom stranke, što mnogi smatraju njegovom najvećom greškom.

Tokom vremena Jovanovićeva politička karijera se menjala, osnovao je LDP ali ju je i urušio jer ga je napustilo mnogo ozbiljnih i uglednih ljudi,  pa je na poslednjim izborima osvojio samo 0,3 odsto glasova.

Sa menjanjem karijere menjala su se i njegova politička uverenja, pa je od učestvovanja u hapšenju Miloševića, zastupanja teze o nezavisnom Kosovu i članstvu u NATO,  genocidu u Srebrenici, poslednjih nekoliko godina Jovanović svoja politička uverenja vezao za pružanje podrške Aleksandru Vučiću i njegovoj politici. To je kulminiralo njegovim prisustvom na proslavi u štabu SNS gde se Jovanović istinski radovao sa predsednikom naprednjaka  izbornoj pobedi njegove stranke.

Jovanović se danas seća Đinđića iako podržava Vučića koji je svojevremeno u “Bulevaru Zorana Đinđića” lepio natpise “Bulevar Ratka Mladića”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare