Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Vlada Srbije opredeljena je za nastavak otvorenog i konstruktivnog dijaloga sa evroparlamentarcima, sa željom i namerom da u potpunosti budu ispunjeni svi uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa evropskim parlamentarcima.

Brnabić je razgovarala sa predsedavajućom Delegacije Evopskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Tema sastanka bili su i predstojeći parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zakazani za 21. jun, kao i interparlamentarni dijalog, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je upoznala evroparlamentarce sa aktuelnom situacijom u našoj zemlji u vezi sa pandemijom kovid-19, kao i sa merama Vlade Srbije u suzbijanju ove bolesti.

Brnabić i sagovornici razgovarali su o aktuelnim političkim temama, a Brnabić je da evropske integracije ostaju strateški cilj i ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar