Ana Brnabić / Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da izveštaj Fridom hausa o stanju demokratije u Srbiji ne prikazuje pravo stanje stvari, zbog čega je Vlada poslala "studiozan odgovor na 18 strana", koji bi trebalo sutra da bude objavljen.

Ta organizacija nedavno je objavila izveštaj o stanju demokratije u svetu i našu zemlju iz „delimično konsolidovanih demokratija“ spustila u grupu zemalja – „hibridnih režima“.

Moram da kažem da je izveštaj pun kontradiktornosti, očigledan je subjektivan pristup jedne osobe koja ga je pisala i čudi me da Fridom haus ne angažuje tim stručnjaka, već jednu osobu koja radi za BIRN, rekla je Brnabić za RTS.

Ta osoba, dodala je, se poziva na reference i izvore koji govore potpuno suprotno od onoga što stoji u izveštaju.

Brnabić je rekla da će se potruditi da Vlada Srbije sutra objavi svoj odgovor.

Iako izveštaj ne prikazuje pravo stanje stvari u Srbiji, postoje i stvari koje stoje i mi ćemo neke primedbe usvojiti, istakla je Brnabiæ.

Upitana za mišljenje o skupovima koji su organizovani ispred parlamenta, Brnabić je rekla da joj je drago što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah reagovao i pozvao građane da se ne okupljaju, jer još postoji rizik od širenja epidemije.

Nadamo se da ćemo u junu moći da imamo i veće skupove od 50 ljudi, ali sada ne smemo to da radimo, važno je da i dalje poštujemo sve mere koje je Vlada donela, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare