Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić ocenila je večeras da je pozicija Srbije, kada je reč o rešenju kosovskog pitanja, toliko kompleksna da ona, kako kaže, ne računa ni na podršku SAD, ni EU, već se uzda u naš razum, pamet i ogromnu energiju i političko umeće Aleksandra Vučića.

Gostujući u emisiji Hit tvit Pink televizije, Brnabić je komentarišući predlog “Hag zove Tačija”, rekla da nije slučajno što je ova optužnica stavljena u centar pažnje baš sad.

„Ne mislim da je tajming u bilo kom slučaju slučajan. Nekako dolazi suviše brzo nakon što je Tači rekao da Lajčak neko sa kim neće razgovarati. Ali, pokazuje licemerje međunarodne zajednice“, ocenila je Brnabić.

Dodala je da su Hašim Tači i Kadri Veselji “opasni ljudi za koje Srbija ima optužnicu”.

Premijerka se nada da je pravda dostižna.

Istakla je da specijalni izaslanik americkogo predsednika Ričard Grenel ima ogromnu energiju i da ne odustaje tako lako.

„Šta će se dalje dešavati zavisi od velikih sila, mnogo jačih od nas. Mi se trudimo da nađemo miran, promišljen put, da sačuvamo mir i stabilnost i da sačuvamo Srbe na Kosovu. Da li je lako? Čini mi se da nikada nije bilo teže“, ocenila je Brnabić.

Komentarišući predlog optužnice protiv Tačija i Veseljija, doktorka Kisić Tepavčević je rekla da predaje na Fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i da je uvek “gane želja mladih da tamo ostanu i opstanu”.

„Ovde je izgleda dosezanje istine sporo, ali nadamo se da je dostižno. To mora da se desi, da ne bi više gledali u prošlost“, navela je Kisić Tepavčević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare