FOto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Premijerka Ana Brnabić učestvuje danas u Londonu na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu u organizaciji EBRD i to je prvi skup na kojem se srela sa novim premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Kako su premijeri šest ekonomija Zapadnog Balkana na panelu posvećenom investicionim potencijalima svoje mesto zauzeli po abecednom redu, tako je prva do predsednika EBRD Sume Čakrabartija srpska premijerka Ana Brnabić, a do nje sedi – Aljbin Kurti.

Informaciju o tome na svom Tviter profilu objavio je i novinar i analitičar. On je objavio i sliku na kojoj se vidi da Brnabić sedi između Kurtija i hrvatskog premijera Andreja Plenković.

O reciprocitetu jedni sa drugima? Aljbin Kurti i Ana Brnabić. Biće zanimljivo čuti šta se dešava iza kulisa, a ovo je prilika. EBRD – Balkan Investment Summit “, napisao je Džuda na svom Tviter nalogu.

Kurti je nedavno najavio da će ukinuti takse na robu iz Srbije i BiH i da sa Srbijom primeniti potpuni trgovinski reciprocitet.

Osim Brnabić, Plenkovića i Kurtiija, na Samitu u Londonu učestvuju i premijeri Crne Gore Duško Marković, Albanije Edi Rama, Severne Makedonije Oliver Spaskovski i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.