Ana Brnabić / Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorima Кvinte u Beogradu – SAD-a, Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske, i sa šefom Delegacije EU u Srbiji.

„Evropske integracije i regionalna stabilnost ostaju strateški prioriteti Srbije“, istakla je premijerka. Pored toga, kako je dodala, fokus će ostati i na ekonomskim reformama i reformama u oblasti vladavine prava.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa i o saradnji Srbije sa zemljama EU i partnerima u prevazilaženju aktuelne krize.

„Predsednica vlade Ana Brnabić upoznala je ambasadore sa aktuelnom situacijom i merama koje Srbija preduzima u skladu sa epidemiološkim podacima i savetima struke. Ona je rekla da se uskoro očekuje početak epidemiološke studije koju će raditi Medicinski fakultet u Beogradu. Ambasadori su u razgovoru pozdravili mere koje je Vlada Srbije preduzela u suočavanju sa ovom krizom“, toji u saopštenju Vlade.

Govoreći o strateškim prioritetima Srbije u periodu nakon krize, premijerka Brnabić je rekla da će fokus ostati na daljem jačanju zdravstvenog sistema i posebno eZdravstva i celokupnoj digitalizaciji zdravstva. Ona je dodala da su ranije sprovedene reforme u oblasti elektronske uprave i obrazovanja potvrdile važnost svih e-Usluga upravo u situaciji kada smo se suočili sa pandemijom.

Brnabić je još jednom zahvalila na pomoći i podršci koju su Evropska unija i drugi partneri uputili Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo i o ekonomskim merama koje je Vlada Srbije predstavila za pomoć privredi u borbi sa korona virusom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar