Igor Božić Foto:Promo/N1

Objavljivanje informacije o optužnici protiv predsednika Kosova Hašima Tačija u trenutku kada on treba da avionom krene za Vašingoton je dosta čudno i videćemo kako će uticati na pregovore o Kosovu, ocenio je Igor Božić, izvršni producent N1, gostujući u jutanjem programu “Probudi se” na TV Nova S.   

„Nije podignuta optužnica, napisana, je i poslata u Prištini na potvrdu. Analitičari koji prate rad sudova kažu da je ovo prvi put da se radi tako. Optužnica se obično objavi kada je podignuta, a ne pre. To je vrlo interesantno posebno jer je Tači krenuo za Vašington“ objasnio je on.

Sve to je, prema njegovim rečima, sigurno pomrsilo računa američkoj administraciji pred planirani sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu.

„Ne verujem da Amerika nema uticaj na taj sud, ako je već imala onoliki uticaj  na Sud za ratne  zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslaviju. Pitanje je da je li to došlo do neke druge američke struje, koja nije trampovska“ komentarisao je Božić spekulacije da li je ovaj obrt odgovor Evropske unije na incijativu SAD da preuzme vodeću ulogu u pregovorima o Kosovu.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Moskvi, Briselu i Vašingotnu, izvršni producent N1 je ocenio da je to pokazatelj da sve svetske sile žele da se pitaju o Kosovu.

„Mislim da svi podjednako imaju uticaj. Nemoguće da kažete da hoćete samo da se dogovorite samo sa Rusijom ili nekom drugim“ dodao je on.

Govoreći o postizbornoj kombinatorici u Srbiji, Božić je rekao da je to u krajnojoj liniji svejedno.

„Potpuno je nebitno da li će premijer biti Ana Brnabić, Branislav Nedimović ili Siniša Mali.  Trenutna postavka je takva da Aleksandar Vučić odlučuje o svemu. Ne može da se napravi nijedan krupan potez vlade da se on ne pita“ zaključio je Božić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare