Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ LOLA DJORDJEVIC

Ministarstvo odbrane Srbije je danas optužilo TV N1 koje je nazvalo "luksemburškim" za "kampanju lažnih vesti" i "medijsko linčovanje" ministra odbrane Aleksandra Vulina. Tako je kritiku, koja je legitimno pravo i obaveza svakog medija, pomenuto ministarstvo okaratkerisalo kao "linč", ujedno nazivajući domaći mediji "luksemburškim". 

Očigledno da nadležni u Ministarstvu odbrane ne razumeju šta je posao medija, a još manje u čemu je problem sa dodeljivanjem priznanja počasnog pilota osobama poput Aleksandra Vulina, koji se do sad dokazao jedino kao ratni huškač.

Nadležnima u Ministarstvu odbrane i njihovom šefu nije jasno ni da je posao novinara da postavljaju pitanja, te da je samim tim logično da pitaju premijerku na osnovu čega je njen ministar dobio priznanje koje se ranije dodeljivalo onima koji su zaista umeli da upravljaju letelicama.

Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Zaista nisam stručna za ta zvanja, za to morate da pitate ljude u Vojsci Srbije koji su stručniji do mene. Poslednjih 24 sata sam se bavila samo ekonomijom” odgovorila je Brnabić na pitanje N1 o dodeli prestižnog pilotskog priznanja Vulinu.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored optužbi na račun medija, Ministarstvo odbrane je u svom saopštenju danas dostavljenom medijima navelo da sada „imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice“. Oni su u svom saopštenju istakli da su „plate pilotima povećane, da je nabavljena nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova“.

Međutim, nadležni u Ministarstvu odbrane i njihov šef, kao da nisu svesni da plate pilotima, kao i nabavku aviona, ne finansiraju oni iz svog džepa, već građani Srbije, kao i mediji koji putem poreza pune budžet ove države.

Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / ANDRIJA GAVRILOVIC

Ministarstvo odbrane je navelo da je njihov šef dobio priznanje za „doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a ne za pilotiranje“, navodeći da „luksemburški mediji“ ne razumeju za šta se ovo priznanje dodeljuje.

Ukoliko je svrha ovog priznanja da se ono dodeljuje onima koji su svojevremeno izbegavali vojnu obavezu, bežali od uniforme, da bi kasnije naprasno postali zaljubljenici u istu, zahvaljujući ubrzanom vojnom kursu od 14 dana, onda je zaista i otišlo u prave ruke.

Ako je svrha ovog priznanja nagrađivanje onih koji nemaju aposlutno nikakve veze sa „letačkom profesijom“, onda zaista ne razumemo zbog čega ono postoji.

Redakcija portala Nova.rs je uverena da bi bilo korisnije za Ministarstvo odbrane, kao i za njihovog šefa, da, umesto optužbi za „linč“, prestanu sa aktivnim srozavanjem ugleda Vojske Srbije. Vojsku čine ljudi, a ne „avioni i kamioni“ a sudeći po  reakcijama, nakon dodele spornog priznanja ministru Vulinu, njihovo nezadovoljstvo je sve veće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare