Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvi čovek opštine Stari grad i dojučerašnji predsednik beogradske organizacije Stranke slobode i pravde Marko Bastać kaže je obavešten o tome da smenjen sa stranačke funkcije, ali da još uvek čeka zvanično obrazloženje te odluke. Tvrdi i da nema bilo kakavog dokaza o njegovom učešću na predstojećim izborima na bilo koji način.

„Meni je potpuno besmisleno da može da postoji moja lista na kojoj ja nisam kandidat. Ne znam da li se iko ikada na taj način kandidovao bilo gde u svetu, a ne u Srbiji. Šta znači kandidatura neke liste na kojoj nema mog imena, ne vidim kakve to veze onda ima sa mnom. Može da se proveri ko učestvuje na izborima i da nigde nema mog imena i prezimena“, kaže Bastać za naš portal.

Odluku o raspuštanju Opštinskog odbora stranke u Starom gradu, kao i njegovo smenjivanje Bastać ne želi da komentariše dok ne dobije zvanično obrazloženje stranke.

„To su unutarstranačke priče i nije za javnost, sačekaću prvo da dobijem odluku stranke“.

Podsetimo, juče je Nova.rs saznala da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas raspustio Opštinski odbor SSP na Starom gradu na čijem čelu je bio Marko Bastać, a da je kao povernika imenovao Borka Stefanovića.

Kasnije je Stranka slobode i pravde potvrdila da je raspustila odbor na Starom gradu, jer su, kako su naveli, pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora „na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste ‘Čuvari Starog grada – Ujedinjena opozicija'“.

“Odluka o smeni Bastaća doneta je jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten. Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića i niegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane”, saopštila je SSP.

Kako su naveli, Stranka slobode i pravde je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima i „svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo“.

Stranka slobode i pravde je u okviru Saveza za Srbiju i bojkotuje predstojeće izbore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare