Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović, kaže da ne želi da komentariše predlog Boška Obradovića da se za Vaskrs građanima omogući prisustvo bogosluženjima na otvorenom, al ipak kaže da je predsednik Dveri jedan od retkih koji je ponosan na to što je neodgovoran.

„Ne bih komentarisao ni Savez za Srbiju, kao ni potpredsednicu DS, gospođu (Draganu) Rakić koji sve to zdušno podržavaju“, rekao je Božović za Tanjug i poručio da da je zdravlje građana tokom pandemije stvar države gde bi struka trebalo da vodi glavnu reč .

Božović krivim za preplitanje nadležnosti crkve i države smatra vlast Aleksandra Vučića koji je, kaže, to dozvolio i urušio temelje sekularne države.

„Ovaj virus je pitanje života i smrti za mnoge vernike, ali i za one koji nisu vernici, a žive zajedno sa nama u miru i ljubavi“, rekao je Božović.

On je podsetio je na izjavu Vaseljenskog patrijarha koji je apelovao na vernike i crkve da budu odgovorni prema životu, ali i na reči vladike Grigorija koji je rekao: Ne kušaj Boga svoga i veru svoju.

Uz poruku da ostanu kod kuće, Božović je vernicima čestitao predstojeći Vaskrs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar