Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović pozvao je DS da preda spiskove kontrolora za stalni sastav biračkih odbora kako bi, kao je rekao, sprečili eventualnu krađu izbora i ukazali na nepravilnosti. Međutim još uvek nije stigao odgovor demokrata da li će se odazvati apelu.

On je dodao da pasivni bojkot neće doneti ništa i da će tako dve godine borbe baciti u bunar.

„Drage kolege lideri, imamo još dva dana da predamo stalni sastav biračkih odbora. Možemo da sprečimo eventualnu krađu izbora i da ukažemo na nepravilnosti ovog izbornog procesa, iako smo u bojkotu“, napisao je Božović na Tviteru.

Na pitanje Nova.rs zašto insistira na aktivnom bojkotu Božović je rekao da je pasivan bojkot „čista predaja“.

„Ukoliko ne budemo aktivno bojkotovali i vrišili kontrolu na biračkim mestima izdaćemo naše pristalice. Kontrolom izbora možemo, ne samo da znamo kolika je izlaznost, već i da sprečimo i otežamo krađu izbora. Želim da podsetim da smo 2016. na čelu sa Bojanom Pajtićem, zahvaljujući kontrolorima odbranili volju građana i u Parlament vratili pet stranaka, za koje je Aleksandar Vučić tvrdio da nisu prešle cenzus“, rekao je Božović i dodao da u suprotnom opozicija neće imati dokaze da su „peglani“listići, da je došlo do krađe ili propusta.

Božović je rekao da je uputio apel celoj opoziciji, ali da nema informacije da li se o tome razgovaralo o tome, ni u DS, ni šire.

„Nisam dobio nikakav odgovor. Poslanički klub DS već godinu i po dana nije imao sastanak sa predsednikom stranke Zoranom Lutovce, i žao mi je zbog toga. Ovo je poslednji put da apelujem. Imamo još vremena, rok je 5. jun, a mi možemo spiskove da predamo za pola dana“, zaključio je Božović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare