Zoran Lutovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon jutrošnje gužve i incidenata pred održavanje sednice Glavnog odbora Demokratske stranke, kada je došlo do sukoba prilikom pokušaja članova stranke da uđu u salu "Madlenijanuma", pred pozorište u Zemunu je došao i predsednik DS Zoran Lutovac.

Kada se Lutovac pojavio ispred okupljenih, bio je pozdravljen glasnim aplauzom, nakon čega su se čuli i zvižduci, a onda je ponovo došlo do koškanja ispred zgrade pozorišta.

Koškanje je pokušao da smiri Branislav Lečić, koji je uzeo mikrofon i počeo da poziva sve da uđu unutra i da tamo, na sednici, reše sve probleme.

Branislav Lečić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispred zgrade gde treba da se održi sednica Glavnog odbora DS čuli su se povici i negodovanja, „ko je pravi demokrata“, „kakav si ti demokrata“, nakon čega su okupljeni počeli da ulaze.

Lečić je za Nova.rs rekao da još čekaju da vide da li će svi članovi moći da uđu, te da, ako ih ne puste, onda neće biti legitimna sednica Glavnog odbora.

Na pitanje kakvu poruku šalju ovi sukobi, Lečić je rekao „nikakvu“.

„Demokratska stranka sada ne šalje nikakvu poruku, poruke nisu za uvažiti. Mi pokušavamo da je sačuvamo jer ako DS bude bila u tuđim rukama ona neće biti u skladu sa svojim karakterom“.

Takođe, Lečić je rekao da DS „ovakva kakva je, ne šalje nikakvu poruku“ i da ona mora da se vrati svojim pravim vrednostima i poštovanju statuta, a dijalog je jedini put ka tome.

Dok su članovi DS ulazili unutra u nekoliko navrata je došlo do koškanja sa obežbeđenjem koje je propuštala ljude u grupama.

Potpredsednica demokrata Dragana Rakić rekla je kako je i sama bila sprečena da uđe u Madlenijanum.

„Ja sam se osećala nebezbedno okružena ljudima koji mi nisu dali da uđem na glavni dobor vlastite stranke“, rekla je Rakić.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena rekao je za Nova.rs da je neophodno naći kompromisno rešenje koje će DS na pravi put.

„Mi smo skupili 144 potpisa želeći da zakažemo fer mi demokratske izbore, ništa više, nikoga da smenimo, nikoga da linčujemo“, rekao je Kena.

Na pitanje da li se nakon svih sukoba nada ikakvom rešenju, rekao je kako to zavisi od predsednika Lutovca, koji im prvo nije dozvolio da uđu u salu. 

„Svi predsednici Demokratske stranke su dostojanstveno otišli sa mesta predsednika, ovo je nečuveno i ja se pitam čemu ovo i ko stoji iza ovoga“, rekao je on.

Podsetimo, jutros su se Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane gurali i prepirali na ulasku u salu.

Kako je saznala Nova.rs, do sukoba na vratima Madlenijanuma jutros došlo je nakon što delu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sednicu Glavnog odbora.

“Ne puštaju nikoga iz sekretarijata, jer je privatno zakupljen Madlenijanum. Iznajmili su prostor za “stručno usavršavanje”, a na za Glavni odbor”, rekao je izvor Nova.rs.

Foto: Filip krainčanić/Nova.rs

Kako dodaje izvor Nova.rs, Darko Simić, član Izvršnog odbora i verifikacione komisije koja treba da zemeni sekretarijat, pretio je članovima koji su na vratima Madlenianuma da će “svi biti izbačeni iz stranke”.

“Lutovac je odbio da razgovara sa Goranom Jaićem i Dragoslavom Šumarcem, a Dušan Kostadinović je pozvao Jaića da se obračunaju”, tvrdi naš izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare