Novica Antić Foto: N1

Novica Antić, član predsedništva pokreta "Metla 2020", rekao je da su glavni problemi tog pokreta u kampanji to što su neki drugi članovi pokreta "Metla 2020" zabranjeni na režimskim medijima, i to što se pokret "Metla", za koji kaže da je jedina očigledna opozicija, svrstava u isti koš sa "satelitim SNS".

Upitan ko je i na kojim medijima zabranjen, Antić je naveo svoj primer i dodao da je zabranjen na TV Pink. Na opasku da predsednik pokreta „Metla 2020“ Miloš Jovanović gostuje na toj televiziji, Antić napominje da Jovanović ima drugačiji pristup i retoriku, dok on oštrije govori, zbog čega je, kaže i zabranjen.

Antić kaže da je zadovoljan rezultatima istraživanja i podrškom koju „Metla“ ima među biračima. Dobar rezultat na izborima bi, prema njegovim rečima, bio ulazak u parlament.

„Nadamo se dobrom rezultatu, to je sve što podrazumeva ulazak u parlament. Da sutra imamo javnu reč, da možemo iz zvaničnih institucija da nastavimo borbu protiv režima“, rekao je Antić za N1.

Kao probleme u kampanji on navodi nemogućnost da se pojavi na svim televizijama, ali i to što se pokret „Metla“ svrstva u isti koš sa, kako kaže, satelitima SNS.

„Imamo određene satelite vladajuće stranke i nas koji smo jedina očigledna opozicija i na lokalnu i na republičkom nivou svrstavaju u isti koš. U Kragujevcu gde sam nosilac lokalne liste imate tri struje SNS. Imate Veroljuba Stevanovića koji ima lični sukob sa Radomirom Nikolićem, a njegov drugi rangirani na loklalnoj listi je 130. na listi SNS. Stevanovićev partner je Dragan Jovanović iz Topole koji otvoreno podržava stavove vladajuće stranke“, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, situacija je ista u Prokuplju, Leskovcu i drugim gradovima u Srbiji.

Antić, koji je i predsednik Vojnog sindikata, ne slaže se s načinom na koji je vojska angažovana tokom vanrednog stanja. On objašnjava da je migrantske centri i bolnice mogla da čuva i policija, a da se slaže sa angažovanjem vojnih bolnica, sanitetskih ekipa i jedinice za biološku i hemijsku odbranu, koja je vršila dezinfekciju.

Antić dodaje da je pandemija pokazala da vojska ne može adekvatno da odgovorima zahtevima u okolnostima vanregnog stanja, da postoji samo jedan bataljon za nuklearnu, hemijsku i biološku odbranu zbog čega su morali da dolaze stranci da bi dezinfikovali objekte u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar