FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da kineski stručnjaci smatraju da je Srbija trenutno u takozvanoj fazi "platforme razvoja epidemije" i istakla da su odgovornost i disciplina najvažniji u borbi protiv virusa.

Govoreći o epidemiji korona virusa, u Kini, Čen Bo je za RTS istakla da je Vuhan herojski grad, jer je, da bi se zaustavilo širenje epidemije, 11 miliona stanovnika dalo veliki doprinos i veliku žrtvu.

„Ponovno otvaranje Vuhana ukazuje na to da je epidemija virusa u Kini pod kontrolom, što ima ne samo veliki značaj za kineski narod, već i daje nadu ljudima u borbi protiv virusa širom sveta“, rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ponovila da kineski stručnjaci visoko cene mere koje je Vlada Srbije i da će, ako sve mere budu efikasno sprovođene, nakon ove faze sigurno opadati broj novozaraženih.

Na pitanje koje savete kineskog naroda moramo poslušati, ambasadorka navodi da su odgovornost i disciplina najvažniji u borbi protiv korona virusa.

„Moji roditelji imaju preko 80 godina, žive u Pekingu i imaju hronične bolesti. Oni nisu izlazili više od dva meseca“, navela je Čen Bo.

Ona navodi da je njen otac jednom ili dva puta nedeljno išao do ulaza u zgradu da pokupi stvari i hranu koje je naručivao preko interneta.