Zgrada vlade u Prištini Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Ambasadori Kvinte u Prištini pozvali su političke i institucionalne llidere da odustanu od političkih prepucavanja I da se fokusiraju na borbu protiv korona virusa.

Ambasadori pet država zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i Sjedinjene Države) pozvale su na očuvanje, kako se navodi, funkcionalnosti aktuelne vlade.

U zajedničkoj izjavi politički i institucionalni lideri su pozvani da u borbi protiv korona virusa donesu sve mere u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

„U ovo teško vreme pozivamo sve institucionalne i političke lidere da se fokusiraju na COVID-19, u skladu sa ustavnim odredbama i propisanim ovlašćenjima”, navodi se u zajedničkoj izjavi ambasadora Kvinte.

Predstvnici pet država traže da vlada ostane funkcionalna i da se borba protiv korona virusa stavi ispred političkih pitanja.

“Tražimo od njih da održavaju i obezbede integritet i funkcionalnost vlade Kosova i institucija u ovom kritičnom trenutku. Da se borba protiv COVID-19 stavi pred politiku, podsećajući i na to da su naše države preduzele vanredne mere u tom pogledu”, stoji u zajedničoj izjavi, koju je objavila prištinska Gazeta Expres.