Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Srpska radikalna stranka (SRS) iznela je zahtev da se migrantima zabrani ulazak u Srbiju, a onima koji su sada tu treba pomoći da što pre uđu u zemlje Evropske Unije.

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj rekao je na konferenciji za novinare da ta stranka od 2015. godine kritikuje politiku srpske vlasti koja je bila neodgovorna prema migrantima i u zemlji se širila atmosfera straha jer nije bilo podataka ni o broju migranata niti o potencijalnim krivičnim delima koje su činili.

„Za vreme vanrednog stanja vlast je širila averziju prema građanima Srbije koji su otišli iz zemlje trbuhom za kruhom, a nije bilo praćeno koliko u Srbiju ulazi migrana“, rekao je Šešelj uz ocenu da se tada vlast postavila kao da su interesi migranata preči od interesa građana.

On je dodao da je javnost od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nedavno čula kako nije tačno da se migranti nekontrolisano kreću jer su granice zatvorene „kao da su oni do sada dolazili legalno“.

„Čitali smo da su vesti o kriminalu migranata lažne, a onda posle nekoliko dana se diže vojska i ide da štiti građane u Šidu“, rekao je Šešelj i ocenio da se to radi samo zbog izbora.

SRS je predložila sprovođenje svih ilegalnih migranata na granične prelaze sa EU jer smatraju da teret ne treba da bude na Srbiji, a migranti i onako žele u Evropu.

Šešelj je dodao da Srbija ne sme da potpiše nikakav sporazum ili da zbog pohvala iz Evrope pristane da bude parking za migrante.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare