Valentina Reković Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Valentina Reković, nosilac liste Pokreta "1 od 5 miliona" izjavila je danas da ovaj pokret neće priznati rezulatate izbora, ni paralment, ni vladu koji će na osnovu tih uzbora biti formirani, ali ni rezultate bojkota.

Ona je kao razlog za to na današnoj konfrenciji za medije navela brojne nepravilnosti na biračkim mestima, za koje tvrdi, da ih je pokret utvrdio detaljnom analizom na reprezentativnim uzorkom od 375 biračkih mesta.

Među utvrđenim propustima navela je to što je kaže što nije evidentiran broj ljudi koji je glasao van biračkih mesta, što je oko 47 odsto biračkih odbori naveoi da je završiorad u 20 časova, da na nekim biračkim mestima nisu na pravilan i potpun način uneti potpisi članova odbora

Ona je primetila da je vladajuća stranka navodno u sedam ujutru odredila rezultate izbora, a Savez za Srbiju i srpska opozicija u osam uveče kolika će da bude izlaznost.

Pozvala je lidere srpske opozicije koja je bojkotovala izbore da slede primer Zorana Živkovića, podnesu ostavke i povuku se iz politike.

1 od 5 miliona ostvario je zanemarljiv rezultat na izborima 21. juna osvojivši neznatan broj glasova i tako ostao daleko od izbornog cenzusa od 3 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare