Podeli:
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Timovi Formule 1 pristali su na smanjenje budžeta kako bi pomogli sportu tokom pandemije koronavirusa.

Na poslednjem sastanku timovi su glasali da budžet za narednu sezonu bude smanjen sa 175 na 145 miliona dolara, da bi se 2022. smanjio na 140, a u periodu od 2023-25. na 135 miliona.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je samo jedna u nizu mera čiji je cilj da pomogne smanjenju troškova i izjednačavanju uslova za sve, uključujući tu i sektor istraživanaja i razvoja.

Naravno, ostalo je da pravno telo Formule 1 potvrdi odluku. Glasanje će uslediti naredne nedelje i očekuje se da to bude obična formalnost.

Timovi Formule 1 su još jesenas ograničili budžet na 175 miliona dolara, ali su finansijski problemi i manjak prihoda zbog pandemije koronavirusa, naterali čelnike formule na dodatne rezove.

Bilo je timova koji su se protivili tome da budžet padne na cifru ispod 150 miliona, dok se Meklaren zalagao da ne bude više od 100 miliona ezelenih novčanica.

Ipak, postignut je kompromis i to pre svega zahvaljujući većem broju seniorskih članova koji su želeli da ostanu anonimni.

Iz Ferarija su upozoravali da bi spuštanje nivoa budžeta ispod 150 miliona uslovilo to da ostave bez posla na stotine radnika, ali su ipak napravili taj korak za dobrobit sporta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar