Podeli:
ferari
epa08255296 Monaco's Charles Leclerc of Ferrari team in action during the Formula One pre-season testings at Barcelona-Cataluna Circuit, in Montmelo, outside Barcelona, Spain, 28 February 2020. EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Italijanska ekipa Ferari saopštila je da će ostati u Formuli 1 uprkos navodima da bi taj slavni tim mogao da se povuče iz sporta ako predložena granica budžeta za 2021. godinu bude postavljena prenisko.

List “Gardijan” je u naslovu teksta nagovestio da je Ferari spreman da se povuče, ali je zatim taj naslov intervjua sa direktorom ekipe Matijom Binotom zamenjen. Međutim, Ferari je saopštio da Binoto nije pomenuo da će ekipa napustiti Formulu 1.

“Naprotiv, rekao je da ne bismo želeli da budemo u poziciji da moramo da razmotrimo dalje mogućnosti, osim nastavka trkanja u Formuli 1, za razvijanje našeg trkačkog DNK”, navedeno je iz Ferarija, a preneo je “Skaj”.

Binoto je za “Gardijan” rekao da drastično smanjenje budžeta, koje su tražile pojedine ekipe koje se suočavaju sa teškoćama tokom pandemije koronavirusa, dovodi u opasnost stotine radnih mesta u fabrici u Maranelu.

Ekipe su se prošlog juna dogovorile da budžet za 2021. godinu bude 175 miliona dolara, ali su prošle nedelje na sastanku sa čelnicima Formule 1 o ograničenju potrošnje neke od njih tražile maksimum od 145 miliona, a za 2022. godinu od 130 miliona, ali dogovor nije postignut.

“Nivo od 145 miliona dolara je već nov i zahtevan u poređenju sa onim što je izneto prošlog juna. To se ne može postići bez daljih značajnijih žrtava, posebno u pogledu naših ljudskih resursa”, naveo je Binoto.

Nova sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali još nije zbog pandemije koronavirusa. Za sada je odloženo ili otkazano devet trka, a čelni ljudi Formule 1 nadaju se da bi takmičenje moglo da počne tokom leta. Postoji mogućnost da se sezona produži na januar 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar