Podeli

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević povodom intervjua republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac Novostima kaže da je ona to uradila pod pritiskom.

Dolovac je, naime, posle dugo ćutanja u poslednih mesec dana dala dva intervjua, od toga poslednji Novostima i to nakon što je uslikana kako izlazi iz zgrade Predsedništva Srbije, a posle izjava nekoliko ljudi iz pravosuđa da je sudstvo u Srbiji pod velikim pritiskom politike.

Foto:N1/Vesna Lalić

Tim povodom, sudija Ivošević kaže da je Dolovac u javnost morala da izađe ranije.

“Učinila je ovo sad pod pritiskom. Poznato je da je javno tužilaštvo pod uticajem politike, a ona je republički javni tužilac. Ona je mnogo više morala da učini, nego što je učinila. Kao da se sama izgubila, kao što su vaše kolege pisale. Meni se čini da tu ima mnogo problema, jer naše javno tužilaštvo radi po ugledu na tužilaštva iz vremena Tita i Rusa. Ima ogromna ovlašćenja, a ona je jedana od ozbiljnih poluga uticaja vlasti na sudove. Zakon kaže da je zabranjen je svaki politički utucaj na javnog tužioca, uticaj zakonodavne i izvršne vlasti. A uticaj je veoma velik”, rekao je Ivošević u Probudi se na televiziji Nova S i dodao da je Dolovac imala mnogo toga da objasni.

“Čini se da je dobro što se Dolovac javila, ali ona nastavlja da radi isto. Skrila je lice kad je izlazila od predsednika. Ona se ne ponaša u skladu sa Ustavom i zakonom. Mene su dvaput izbacili iz Vrhovnog suda, jednom za vreme Miloševića, drugi put posle demokratskih promena jer nisam hteo da slušam ničija naređenja. Na nju i dalje postoji pritisak, a evo i ja sad vršim pritisak na Dolovac da se ponaša u skladu sa Ustavom i zakonom. Ona se ne oglašava zato što radi onako kako ne treba. Zato se i skriva. Neće da vide da je tamo bila, a bila je iz poznatih razloga”, zaključio je Ivošević.

Komentari

Vaš komentar